با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
غده هیپوفیز که در زیر مغز قرار گرفتهو هورمونهای زیادی ترشح می کند.
غده تیروئید در ناحیه گردن وجلوی نای زیر حنجره قرار دارد
غدد پاراتیرویید به صورت چهار غده در کنار تیرویید قرار دارد
غده پانکراس در زیر کبد چسبیده به ابتدای روده ی باریک
غده فوق کلیه در بالای کلیه وچسبیده به ان قرار دارد
* بیشتر بدانید *
در آدمی افزایش بیش از حد هورمون رشد در دوران رشد با عث رشد طولی انسان وبیماری غول اسایی را بوجود می اورد و کاهش ان در هنگام رشد وبلوغ کوتاهی قد وبیماری کوتولگی یا نانیسم را بوجود می آورد.افزایش هورمون رشد بعد از بلوغ رشد عرضی استخوانها را زیاد کرده وبیماری آکرو مگالی را بوجود می آورد.
تحقیق و پژوهش (صفحه 47) یُد
گرما – رطوبت - نور - ماندن - با عث کم شدن ید نمک می شود.
گفت و گو کنید (صفحه 49)
غده هیپوفیز با ترشح هورمون تحریک کننده فوق کلیه باعث تجزیه گلیکوژن وتبدیل ان به گلوکز می شودآدرنالین که از قسمت مرکزی فوق کلیه ترشح می شود این تاثیر را دارد.در ضمن فوق کلیه در قسمت قشری آن هورمون کورتیزول را تر شح می کند که باعث تجزیه پروتئین به گلوکز در هنگام روزه داری می شود.در حالت عصبانیت وفشار روحی هورمون آدر نالین ترشح شده وبر قلب واندام های دیگر اثر می گذارد.
برای احساس نور باید گیرنده ی مناسب که در اندام چشم قرار دارد تحریک شود پس در مرحله اول درکی صورت نمی گیرد -ب- در پوست گیرنده مخصوص نور وجود نداردپس احساس نمی شودج- با نزدیک شدن نور مقداری از نور از پارچه عبور کرده وتاحدی این احساس به وجود می اید..................مهمترین اندام های حسی لمس در پوست - صوت درگوش - نور درچشم – چشایی درزبان
عطسه - سرفه - ضربان خون - تنفس - انعکاس مربوط به بصل النخاع است.
پلک زدن :برای جلوگیری از آسیب دیدن چشم در برابر ضربه یا گرد وغبار-عطسه جلو گیری از ورود مواد خارجی به شش- سرفه عدم ورود غذا یا ذرات به نای- ریزش اشک برای خروج غبار از چشم-
اطلاعات جمع آوری کنید (صفحه32)
- این دسته از سلولها وظیفه حمایت از سلولهای عصبی یا همان نورونها را بر عهده دارند و غیر عصبی هستند. کار آنها تغذیه – بیگانه خواری – ساخت پوشش فسفولیپیدی است . گرچه این سلولها کوچکتر از نورونها هستند ولی از لحاظ تعداد ۵ تا ۱۰ برابر نورونها هستند به طوری که نصف حجم مغز را تشکیل می دهند.
بیشتر بدانید (صفحه33)
عملکرد مواد مخدر مانند مواد ترشح شده از انتهای اکسون ها می باشند ودر انتقال پیام ها اشکال ایجاد می کنند. جایگزین این مواد شده وپیام مناسب منتقل نمی شوند.
*بیشتر بدانید*
روی مغز پرده ای به نام مننژ قرار گرفته کهدارای سه لایه است از یک طرف مغز را به استخوان جمجمه از طرف دیگر از مغز مخافظت می کند .در داخل این پرده مایع مغزی نخاعی وجود دارد. مغز دارای مخ- مخچه- ساقه مغز –می باشد.
در مبجث چند ضلعی ها و تقارن کتاب ریاضی پایه هشتم برخی از چند ضلعی ها منتظم رسم شدهاند . اما چگونه این چند ضلعی های منتظم را برای نشان داد محور تقارن بر روی تحته سیاه بدون استفاده از نقاله رسم کنیم .
در کار در کلاس صفحه 144 نیز از دانش آموزان خواسته شده است تا یک 5 ضلعی منتظم و یک 6 ضلعی منتظم رسم کنند هر چند که در کتاب ریاضی سوم راهنمایی به روش رسم 3 ضلعی منتظم نیز اشاره شده بود .
برای دیدن نحوه رسم 3 ضلعی تا 20 ضلعی منتظم با پرگار ادامه مطلب را ببینید .
شاید شما هم تا حالا در مورد واژه "خالی بندی" فکر کردید که ممکن است سابقه دیرینه ای هم برای خودش داشته باشد. این روزها عبارت خالی بندی به معنی دروغ گفتن و لاف زدن رایج شده است اما پیشینه این واژه به دهها سال پیش یعنی زمان سلطنت رضا شاه برمیگردد.
نقل است که در زمان رضا شاه به دلیل کمبود اسلحه، بعضی از پاسبان هایی که گشت می دادند فقط غلاف خالی اسلحه، یعنی همان جلدی که اسلحه در آن قرار میگیرد را روی کمرشان می بستند و در واقع اسلحه ای در کار نبود. دزدها و شبگردها وقتی متوجه این قضیه شدند برای اینکه همدیگر را مطلع کنند به هم می گفتند که طرف "خالی بسته" و منظورشان این بود که فلان پاسبان اسلحه ندارد و غلاف خالی اسلحه را دور کمرش بسته به این معنی که در واقع برای ترساندن ما بلوف می زند که اسلحه دارد و روی همین اصل بود که واژه "خالی بندی" رواج پیدا کرد.
مزه ها به وسیله جوانه های چشایی تشخیص داده می شوند این ساختارها در دهان و گلو قرار دارند و اکثر آن ها (حدود 10000 عدد) در سطح فوقانی زبان واقع شده اند. آن ها تنها می توانند
4 مزه اصلی را تشخیص دهند.
شیرینی، ترشی، شوری و تلخی. هر مزه به وسیله جوانه های چشایی واقع در یک ناحیه خاص از زبان تشخیص داده می شود: تلخی در پشت، ترشی در کناره ها، شوری در جلو و شیرینی در نوک. حس بویایی ما به همراه این4 مزه اصلی، ما را قادر به افتراق طیف وسیعی از مزه های جزئی تر می کند.